Asigurari pentru transportatori cu AMA-Dy Business

AMA-Dy Business Romania va poate oferi urmatoarele tipuri de asigurari: RCA , CASCO, CMR , DE raspundere etc.

CASCO

 O polita CASCO este o asigurare care va protejeaza propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora

CMR

Asigurarile CMR se adreseaza firmelor care au de efectuat transporturi in tara sau strainatate cu vehicule personale, inchiriate sau in gestiune.

Riscurile asigurate de polita CMR sunt pierderea totala, partiala sau deteriorarea produselor transportate precum si depasirea termenului de livrare din vina transportatorului. Aceasta polita se poate incheia pentru un singur transport, acoperirea riscurilor fiind delimitata in timp si spatiu conform contractului sau pentru o perioada de timp -una sau mai multe luni, precum si perioade de un an, acoperind riscurile tuturor transporturilor efectuate in perioada de asigurare conform conditiilor contractuale.

Răspunderile cuprinse în asigurare sunt cele prevăzute la art. 17 şi 23 din Convenţia internaţională (C.M.R.).

La cererea asiguratului si prin plata unei prime suplimentare se poate opta si pentru includerea riscului de furt al bunurilor transportate. Unele companii asigura doar furtul prin efractie, altele furtul partial sau integral.

RCA

RCA-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

  • NU protejeaza autovehiculul dumneavoastra
  • NU va da dreptul la despagubiri chiar daca ati fost vinovat sau nevinovat de producerea accidentului.

SCOPUL ASIGURARII RCA

ASIGURARE DE RASPUNDERE A OPERATORILOR DE TRANSPORT

Prin încheierea acestei poliţe, societatea de asigurare se obligă să asigure răspunderea transportatorului pentru prejudicii materiale produse unor persoane fizice sau juridice, române sau străine, în timpul derulării unui transport rutier efectuat în condiţiile legii.

Prin condiţiile de asigurare se asigură prejudiciile produse de către asigurat în timpul efectuării unei operaţii de transport, unei persoane fizice sau juridice şi ca urmare a finalizării procedurilor judiciare de lichidare a asiguratului, debitul acestuia către persoana prejudiciată nu s-a stins.